Морето кат` тепсия: Седмицата започна отново с плаж и слънце (СНИМКИ И ВИДЕО)

Настроението се завръща с хубавото време, пясъчните ивици са пълни със спортисти и туристи

Новини
14:10 - 01 Април 2024
2788
Морето кат` тепсия: Седмицата започна отново с плаж и слънце (СНИМКИ И ВИДЕО)

Уикендът беше невероятно топъл и прекрасен, а хората отдавна бяха зажаднели за слънчеви лъчи и... море. Тези, които не са родени или не живеят в градове, намиращи се близо до "огромното синьо", не се посвениха и подкараха автомобилите на изток, за да се насладят на слънчевите лъчи.

Повечето плажове на юг гъмжаха от хора, дошли да се порадват на първите топли и слънчеви нюанси на пролетта - нещо, което липсваше на всички.

Пясъчните ивици в Бургас, Поморие, Созопол, Каваци и Приморско бяха пълни с народ, дошъл да подиша прекрасния морски въздух, да се попече на плажа, да изпие по напитка в приятна компания, или да похапне прясна рибка на капанчетата, чийто собственици бяха разположили щедро "барбарони" и масички на плажа.

Други се отдадоха на спорт - да потичат с кучето, с децата, да поиграят плажен волейбол или набиращия популярност в Европа падел - смесица от тенис, пинг-понг и скуош. Всъщност този спорт е доста стар, измислен е от милионера Енрике Коркуера през 1962 година.

По-смелите, разбира се, се потопиха и в бистрата морска вода, която все още не е чак толкова топла, но пък става да се потопиш поне до колената или да се цопнеш набързо.

През уикенда имаше и готини залези, приятно гарнирани от различни представители на фауната у нас.

Други, настроени по-романтично, се порадваха и на Лунната пътека и красивите залези.

Е, понеделник не стартира по-различно от уикенда - майки с деца, по-малките ученици и хора с по-малко ангажименти, от обяд окупираха плажните ивици, за да "заредят батериите" и да се усмихват по-често.